Ново приложение превежда котешки звуци (Дали наистина?)

19.11.2020 16:24:45

Ново приложение превежда котешки звуци (Дали наистина?)

Приложение, което превежда мяукането на котките разработи един от създателите на популярния гласов асистент Alexa. Хавиер Санчес смята, че в условията на засилена социална изолация човек се нуждае от качествено общуване с домашния си любимец. Именно това го кара да се впусне в мисия, която мнозина биха определили като невъзможна.

Как работи?
MeawTalk записва звука, издаден от котката и разпознава каква информация стои зад него. В началото важна роля за дешифрирането играе и собственикът, от който се изисква да дава базови насоки относно възможните желания на котката в конкретния момент.

Науката
Според изследвания мяукането на всяка отделна котка носи специфично значние и е пригодено за характера на нейния стопанин. Приложението се съобразява с това и вместо да събира цялостна база от „преводи“, то предлага отделни тълкувания за звуците на всяка котка.

Напредък
Към момента MeawTalk е в бета-версия. В човеко-котешкия речник са включени 13 „фрази“, сред които съществените „Нахрани ме“ и „Остави ме на мира!“.

Нашето мнение
Оставаме леко скептични относно достоверността на информация, извлечена от подобен инструмент. Едно е сигурно – в речника на котките присъстват 99% желания и команди, а ако някога им се откъсне от сърцето да кажат „обичам те“, то вероятно е съпроводено с прискърцване на зъбки...

MeawTalk е наличен безплатно в Google Play и Apple Store, като вече има над 100 000 изтегляния и се радва на оценка от 4.3. Ние непременно ще го пробваме и, ако не друго, то поне ще се позабавляваме :)

Източник: BBC News

Коментари

Vicky
Vicky 09.12.2022 Wow dose it really pls can I try it on my cat😍😺

Остави коментар

Новини

Новини - zoolandbg.net

Ново приложение превежда котешки звуци (Дали наистина?)

Ново приложение превежда котешки звуци

Приложение, което превежда мяукането на котките разработи един от създателите на популярния гласов асистент Alexa. Хавиер Санчес смята, че в условията на з Приложение, което превежда мяукането на котките разработи един от създателите на популярния гласов асистент Alexa. Хавиер Санчес смята, че в условията на з 2021-10-27T11:00:55+03:00 Ново приложение превежда котешки звуци (Дали наистина?)

<p>Приложение, което превежда мяукането на котките разработи един от създателите на популярния гласов асистент Alexa. Хавиер Санчес смята, че в условията на засилена социална изолация човек се нуждае от качествено общуване с домашния си любимец. Именно това го кара да се впусне в мисия, която мнозина биха определили като невъзможна.<br /><br /> <span><strong>Как работи?</strong></span><br /> <strong>MeawTalk</strong> записва звука, издаден от котката и разпознава каква информация стои зад него. В началото важна роля за дешифрирането играе и собственикът, от който се изисква да дава базови насоки относно възможните желания на котката в конкретния момент.<br /> <br /> <span><strong>Науката</strong></span><br /> Според изследвания мяукането на всяка отделна котка носи специфично значние и е пригодено за характера на нейния стопанин. Приложението се съобразява с това и вместо да събира цялостна база от &bdquo;преводи&ldquo;, то предлага отделни тълкувания за звуците на всяка котка.<br /> <br /> <span><strong>Напредък</strong></span><br /> Към момента MeawTalk е в бета-версия. В човеко-котешкия речник са включени 13 &bdquo;фрази&ldquo;, сред които съществените &bdquo;<strong>Нахрани ме</strong>&ldquo; и &bdquo;<strong>Остави ме на мира</strong>!&ldquo;.<br /><br /> <span><strong>Нашето мнение</strong></span><br /> Оставаме леко скептични относно достоверността на информация, извлечена от подобен инструмент. Едно е сигурно &ndash; в речника на котките присъстват 99% желания и команди, а ако някога им се откъсне от сърцето да кажат &bdquo;обичам те&ldquo;, то вероятно е съпроводено с прискърцване на зъбки...</p> <p><a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.akvelon.meowtalk&amp;hl=en_US&amp;gl=US" target="_blank" rel="noopener">MeawTalk</a> е наличен безплатно в Google Play и Apple Store, като вече има над 100 000 изтегляния и се радва на оценка от 4.3. Ние непременно ще го пробваме и, ако не друго, то поне ще се позабавляваме :)<br /><br />Източник: <a href="https://www.bbc.com/news/technology-54991693" target="_blank" rel="noopener">BBC News</a></p>

,

Vicky Vicky

2022-12-09T15:07:10+02:00
Wow dose it really pls can I try it on my cat😍😺
Сравнение на продукти