Да спрем новогодишните бомбардировки

15.12.2021 08:33:42

Да спрем новогодишните бомбардировки

Намираме се в навечерието на Коледните празници и ние от ЗоолендБГ се надяваме въпреки трудната година всеки да има значими поводи за празнуване. Но колкото и големи да са те, не си струва да ги отбелязваме за сметка на невинните животни. Голямо веселие за едни е военно положение за други.

Вреда от фойерверките за животните

1. Съществува реална опасност от физически травми. Бездомничетата няма къде да се скрият и ветеринарните клиники се пълнят с ранени от пиротехника животни. Някои не оцеляват.

2. Животинският слух е много по-развит от човешкия. Всяка пиратка, която гръмва близо до животното, все едно гръмва до ухото му. Част от уличните животни са с увреден слух поради декемврийските гърмежи.

3. Причиняват и огромен стрес, който при някои животни остава завинаги. Характеризира се с пристъпи на паника и агресия, отключвани при силен шум.

4. При гърмежи птиците напускат гнездата си от страх. В паниката могат да изминават огромни разстояния, като впоследствие може да не намерят пътя до гнездото си. А там понякога ги чакат малки.

5. По време на кулминацията от гърмежи птиците са заслепени и се блъскат в сградите. Често намират смъртта си по този начин.


Вредата от фойерверките за хората

Разбира се, използвайки пиротехника рискуваме да се нараним или да нараним друг. Всяка година през втората половина на декември в болниците има опашки от такива инциденти.

Боклуците по улиците и градинките, на които се "наслаждаваме" през целия януари са ужасна гледка, а замърсяването на и без това мръстния въздух със сигурност не повишава качеството и продължителността на нашия живот.


Как да променим това?

Със споделяне, напомняне и излагане на солидни аргументи. Ако познавате хора, които участват в безумието, изпратете им тази статия, разкажете им за вредите. Напомнете им, че има далеч по-добри начини да си похарчат парите - да се запишат на курс, да направят подарък на любим човек, да купят храна на бездомни животни...

Дните около Коледа са красиви и пъстри и без взривове. А животът и без това е объркан. Защо да го усложняваме допълнително?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини - zoolandbg.net

Да спрем новогодишните бомбардировки

Да спрем новогодишните бомбардировки

Съществува реална опасност от физически травми. Бездомничетата няма къде да се скрият и ветеринарните клиники се пълнят с ранени от пиротехника животни. Някои не оцеляват. Съществува реална опасност от физически травми. Бездомничетата няма къде да се скрият и ветеринарните клиники се пълнят с ранени от пиротехника животни. Някои не оцеляват. 2021-12-15T09:05:02+02:00 Да спрем новогодишните бомбардировки

<p>Намираме се в навечерието на Коледните празници и ние от ЗоолендБГ се надяваме въпреки трудната година всеки да има значими поводи за празнуване. Но колкото и големи да са те, не си струва да ги отбелязваме за сметка на невинните животни. <strong>Голямо веселие </strong>за едни е&nbsp;<strong>военно положение&nbsp;</strong>за други.<br /><br /> <span style="font-size: 18pt;"><strong>Вреда <span>от фойерверките&nbsp;</span>за животните</strong></span><br /> <br />1. Съществува реална опасност от физически травми. Бездомничетата няма къде да се скрият и ветеринарните клиники се пълнят с ранени от пиротехника животни. Някои не оцеляват.<br /><br />2. Животинският слух е много по-развит от човешкия. Всяка пиратка, която гръмва близо до животното, все едно гръмва до ухото му. Част от уличните животни са с увреден слух поради декемврийските гърмежи.<br /> <br />3. Причиняват и огромен стрес, който при някои животни остава завинаги. Характеризира се с пристъпи на паника и агресия, отключвани при силен шум.<br /> <br />4. При гърмежи птиците напускат гнездата си от страх. В паниката могат да изминават огромни разстояния, като впоследствие може да не намерят пътя до гнездото си. А там понякога ги чакат малки.<br /> <br />5. По време на кулминацията от гърмежи птиците са заслепени и се блъскат в сградите. Често намират смъртта си по този начин.<br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17235/files/image/kuce-61b98e76677ad.jpg" /><br /> <br /> <span style="font-size: 24pt;"><strong>Вредата от фойерверките за хората</strong></span><br /> <br />Разбира се, използвайки пиротехника рискуваме да се нараним или да нараним друг. Всяка година през втората половина на декември в болниците има опашки от такива инциденти. <br /> <br /> Боклуците по улиците и градинките, на които се "наслаждаваме" през целия януари са ужасна гледка, а замърсяването на и без това мръстния въздух със сигурност не повишава качеството и продължителността на нашия живот.<br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17235/files/image/vazduh.jpg" /><br /> <br /> <span style="font-size: 24pt;"><strong>Как да променим това?</strong></span><br /> <br />Със споделяне, напомняне и излагане на солидни аргументи. Ако познавате хора, които участват в безумието, изпратете им тази статия, разкажете им за вредите. Напомнете им, че има далеч по-добри начини да си похарчат парите - да се запишат на курс, да направят подарък на любим човек, да купят храна на бездомни животни...<br /> <br /> Дните около Коледа са красиви и пъстри и без взривове. А животът и без това е объркан. Защо да го усложняваме допълнително?</p>

, ,
Сравнение на продукти